יעילות טיפול פוטודינמי לסרטן העור נון מלנומי בפנים

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

05/09/2013 | 21:34 | מאת: מכלוף

רציתי לשאול האם טיפול פוטודינאמי בפנים יעיל במקרה של מי שחולה בסרטן עור לא מלנומי כלומר נגעים מסוג :BCC SCC SK ? במידה והתשובה היא חיובית האם ניתן בטיפול פוטודינאמי אחד להקרין את כל הפנים כלומר שתי הלחיים האף והשפה ?ולשאלתי האחרונה האם הטיפול הפוטודינאמי כרוך בכאב במהלכו או לאחריו? בתודה - מכלוף

טיפול פוטודינמי יעיל מאד לטיפול BCC KS וגם בשלב הראשוני של SCC. אפשר לטפל בפעם אחת בכל הפנים. בשביל הטיפול מורחים משחה של ALA ואחרי מספר שעות מאירים עם אור בצבע אדום שמתאים להפעלת התרופה. במשך מספר דקות עד כיבוי המנורה יש עקצוץ או כאב קל.

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור