נמשים על הפנים- איך הם נוצרים

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

28/09/2020 | 01:34 | מאת: וילאנל

אם יש לי נמשים (לא מעט אבל לא מלא), ואני רוצה עוד מהם. האם חשיפה לשמש תעזור? האם קרם הגנה מונע נמשים? ובנוסף היום הייתי הרבה מאוד בשמש, ובשעה שעתיים אחר כך ראיתי שהפנים שלי מלאות נמשים. כמה שעות לאחר מכן, הנמשים כאילו חזרו לעצמם וכבר לא נראו הרבה כמו מקודם. למה זה, ואיך אפשר להפוך את המצב לקבוע, אם בכלל?

נמשים זה ענין גנטי ואי אפשר להיפטר מהם. חשיפה לשמש תגביר את הנמשים גם במספרם וגם בצבעם. בארצות אירופיות סגריריות שכמעט אין חשיפה לשמש, יש מעט נמשים אם בכלל. יופי זה ענין של טעם, אבל אם אתם באופן אישי לא אוהבים נמשים, צריך להשתמש קבוע בקרם הגנה נגד שיזוף, ולהמנע מחשיפה לשמש ככל האפשר.

וילאנל, רק עכשיו הבנתי שאת/ה רוצים הרבה נמשים. חשיפה לשמש תגביר את מספר הנמשים, אבל אינה מומלצת, כי מי שמפתח נמשים הם בעלי עור בהיר ורגיש, ובמשך השנים תגרום גם לקמטים, ותעלה הסכנה לסרטן העור..

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור