טיפול פוטודינמי- נגעים והשפעתו על רוזיצאה ונימים מורחבים

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

05/03/2020 | 15:42 | מאת: אוראל

שלום וברכה ד״ר שרייבר ב שיחתינו האחרונה או לפניה כתבת לי שטיפול פוטודינמי שרוצה לעשות בפנים לנגעים טרום סרטניים עשוי לעזור גם לרוזיצאה , שבכל מקרה התכוננתי לעשות בניפרד בלייזר לאחר הפוטודינמי. בפורומים שקראתי מבחינת תופעות לוואי של הפוטודינמי כתבו שזה יכול לעשות תופעות לוואי כגון כתמים , וכן להגביר או אף לעשות נזק לרוזיצאה עצמה / החמרה דימום ,במקום לעזור. האם ידוע מחקרית וקלינית על נזקי טיפול פוטודינמי כולל בהקשר לרוזיצאה? והאם במקרה ויש חשש אפשר למרוח את החומר שעליו מקרינים ללא על אזור הרוזיצאה ורק על המצח ואזורים אחרים בלחיים צוואר, כדי באמת לא ליצור תגובה לא רצויה על הנימים עצמם? שולח מה שניכתב בתודה לתגובתך 🙏😆🙏

להבנתי טיפול פוטודינמי יכול לשפר את הרוזצאה ואינו גורם לדימום. יחד עם זה תבחר בטיפול שאתה שלם איתו, אם בכלל.

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור