הפרשות שקופות מהפיטמה

דיון מתוך פורום  בריאות השד

02/04/2015 | 13:41 | מאת: מאיה

שלום, אני בת 28 לאחר סרטן שד טריפל פוזיטיב, עברו שנתיים מיום הגילוי, עברתי למפקטומי, כימו, הקרנות וכעת אני מטופלת כבר שנה עם טמוקסיפן ולוקרין חודשי. בשבועות האחרונים יש לי הפרשות שקופות ספונטניות מהשד הבריא בלבד, הופנתי לבדיקת לוקרין שיצאה תקינה, עשיתי אולטרסאונד שד שטרם קיבלתי את התוצאות והייתי אצל כירוג שד שרוצה להמתין לתוצאות ה us. רציתי לשאול אם הסרטן הוא מסוג דלקתי, ניתן יהיה לראות זאת ב us? בנוסף, אם התוצאות יצאו תקינות האם את ממליצה לעשות עוד בדיקות?? אני מפחדת שמדובר בסרטן שד דלקתיושחלילה יפספסו את זה בבדיקה.. חשוב לציין שעשיתי mri לפני 4 חודשים ויצא תקין.. (לפני שהחלו ההפרשות כמובן) האם יש צורך בבדיקה חוזרת? אולי בדיקה של ההפרשה עצמה ? תודה

שלום אין קשר בין סרטן שד דלקתי לבין הפרשה שקופה מהפטמה סרטן שד דלקתי מאובחן ע"י בדיקת שד שמראה עיבוי של עור השד ומראה אופייני, בחלק גדול מהמקרים ישנם גם גושים בשד. ניתן לאבחנו גם באולטרסאונד הפרשה שקופה ברוב המקרים אינה ביטוי לסרטן שד אם יש ספק ניתן, בנוסף להדמייה , גם לבדוק את ההפרשה בברכה דר פפו

מנהלי פורום בריאות השד