בדיקה גנטית לסרטן השד

דיון מתוך פורום  בריאות השד

26/08/2012 | 22:41 | מאת: יעל

שלום, אני בת 28 עם רקע משפחתי של סרטן השד. יש לי גידול שפיר אחד בצד ימין ובו עברתי ביופסיה לפני כשנה ושני גידולים בצד שמאל שכרגע לא נראים בעייתיים (במשפחה הסרטן היה בשני השדיים). אני נמצאת במעקב ומתמידה בבדיקות. אני כרגע לפני הבדיקה הגנטית, לפי דברי הרופא שלי הרקע המשפחתי והגידולים שנוצרים מגבירים את הסיכוי לנשיאת הגן. מאוד מלחיץ אותי לדעת שיכול להיות שיש לי את הגן, רציתי לדעת אם קיים סיכוי שהרופא שלי טועה ואולי בכל זאת הסיכוי לנשיאת הגן הוא לא כ"כ גבוה? יכול להיות שלמרות הרקע המשפחתי והגידולים שלי עדיין לא יהיה לי את הגן? תודה

יעל שלום רק ל5-10% מכלל חולות סרטן השד הן נשאיות של הגן BRCA לכן סטטיסטית יש לך סיכוי של 90-95% שאת לא נשאית של הגן. אם ידוע לך שאחד מהוריך הוא נשא של הגן אזי יש סיכוי שירשת ממנו את הגן. בכל מקרה בגיל 28 אין אפשרות רפואית הולמת לטפל בך אם את נשאית.את צעירה מידי. בואי נקווה לימים בהירים יותר בהם נדע בדיור את תפקיד הגנטיקה והתהוות או אי התהוות מחלות הסרטן למיניהם, וימים בהם נדע, אם צריך, לתקן את המוטציה בגנים הפגומים. ועד העתיד הזה, מעקב ע"י כירורג/ית פעם בשנה יעזור לך בתכנון בדיקה לגילוי מוקדם שתאפשר לך חיים תקינים כאשה צעירה ובריאה. בברכה ד"ר תמי קרני כירורגית

מנהלי פורום בריאות השד