פיענוח בדיקת CT מוח

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

04/07/2014 | 00:07 | מאת: שמוליק

שלום רב , אני בן 70 , וביצעתי בדיקת CT מוח ללא חומר ניגוד . הנוירולוגית שלי בחופשה , ולכן מבקש לדעת משמעות התוצאות הבאות : "סימני אטרופיה מוחית כללית ניכרת. אוטמים לקונריים רבים באזורים הפריונטריקולריים ובקורונה רדיאטה משני הצדדים" סיבת ההפניה הייתה בעיות חוסר יציבות ( שבינתיים כמעט חלף לגמרי ) והפרעת זיכרון קלה . שאלתי היא האם אני יכול לטוס לאירופה לשבועיים , טיול שעיקרו הליכות מתונות - חלקן אבצע לבד וללא ליווי . כמו כן - האם תוצאות ה-CT מעידות על אלצהיימר , ואם כן האם יכולה להיווצר תופעה של חוסר התמצאות בעתיד הקרוב ? תודה מראש .

שלום הפורום לא עוסק בפענוח של בדיקות CT מוח אוהדמיה אחרת שלמוח. הערה: בדיקה CT מוח לא אבחנתית למחלת אלצהיימר! בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים