הפרעת קשב וריכוז - טיפול באסטו

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

22/04/2013 | 21:42 | מאת: חן

שלום רב, אני בת 39 מאובחנת מגיל מאוד צעיר עם ADHD, לקחתי רטלין כל הילדות עד הצבא. אני אדם מאוד הישגי ולכן הצלחתי למצוא דרכים בכל תקופת הלימודים הגבוהים להצליח. היום אני בעלת קריירה, עובדת תחת לחץ מטורף עם אחריות מאוד גבוהה ולכן לפני כשנה פלוס חזרתי לקחת רטלין בימי העבודה. בנוסף לקריירה יש לי משפחה ואני בעצם שולטת בהכל בבית, מקרוב ומרחוק. הבעיה היא שאני מגיע לפעמים לרמת עצבים לא נורמאלית, ומרימה את הקול שלי ונהיית אדם בלתי נסבל. מעבר להיותי תזזיתית ומפוצצת באדרנלין, ישנם מצבים מפתיעים בתוך הסיר לחץ שאני חיה בו שאני פשוט לא מסוגלת להכיל ועל כן אני מתפוצצת. פניתי לפסיכולוגית מדהימה אשר ישר הפנתה אותי לרופא משפחה שירשום לי את כדור האסטו עלמנת שאוכל להתחיל טיפול, לדבריה לזמן של כ-6 חודשים. שאלתי היא: האם הכדור הזה קשור להפרעת קשב וריכוז מאחר ובתחקיר שעשיתי מצאתי את הכדור כמיועד רק לאנשים הסובלים מחרדות ודיכאון(מממש לא קשור אלי!!!) ובמידה ומדובר בכדור המיועד לטיפול כמוזכר, האם רופא המשפחה יכול לתת לי מרשם עבור כדור זה? בנוסף ציינה הפסיכולוגית שלאחר גמר הטיפול אין צורך לחזור על כך ...ואם אני מבינה נכון ....זה יתקן את המצב הנוכחי של עודף אדרנלין ....??? האם תוכל להפנות אותי לחומר כתוב קצת יותר אינפורמטיבי???

שלום אסטו-תרופה מסוג תרופות נוגדי דיכאון-חרדה מומלצת בד"כ לאנשים הסובלים מהפרעת קשב משנית לחרדה או מצב רוח ירוד, המלצה להתחיל טיפול במקרה המתואר לא ברורה. הייתי ממליץ להתחיל טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי-התנהגותי(CBT) או EMDR בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים