הפרעות קשב ,זיכרון ואוריינטציה

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

29/11/2012 | 10:42 | מאת: efim

שלום. אבא שלי, בן 84, עיור. בזמן אחרון (חודשיים) התחילו הפרעות קשב ,זיכרון ואיבוד אוריינטציה זמניים. הוא עשה בדירת CT מח. ממצאים: 1. מערכת חדרים סימטרית ומורחבת 2. קוהאמצע שמור 3. ציסטרנות הבאזליות פוליות המוחות והסולצים מורחבים 4. אין עדות לממצא מוקדי מוחי 5. אין עדות לדמם תוך מוחי 6. אוורור תקין של מערות הספנואיד 7. אוורור תקין של מערות המצח ולסת מימין 1. סימני אטרופיה מוחית מרכזית והיקפית וצרבלרית. 2. שינויים ניווניים משמעותיים בחומר לבן משני צדדים. 3. סינוסיטיס כרונית במערת הלסת משמאל . מה זה אומר? עד כמה זה חמור ואיך אפשר לעזור לו? תודה רבה

שלום שינויים בבדיקות הדמיה של המוח כגון CT מוח לא תמיד משקפים את הפרעות בזיכרון ,קשב ותפקודים קוגניטיביים אחרים ממליץ לפנות לנוירולוג, מומחה בהפרעות קוגניטיביות או למרפאת זיכרון בבית חולים בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים