ירידה בכושר הריכוז

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

12/11/2012 | 19:10 | מאת: אייל

אני רוצה לשתף אותך בחוויה לא נעימה שקרתה לי היום עם רופא נוירולוג. אני בתקופה האחרונה מרגיש ירידה ביכולת הריכוז והזיכרון. אני באופן כללי תמיד חשבתי שיש לי הפרעת קשב קלה, ורציתי לעשות מבחן TOVA לראות אם אכן יש לי הפרעות שלפיהן אני צריך שימוש בתרופות\טיפולים מיוחדים. פניתי אל אותו רופא, ומעבר לבדיקות גופניות של להרים ידיים ובדיקות אישונים וכו' הוא לא איפשר לי לגשת לממבחן הזה בתוקפנות, ובצורה מאוד נחרצת. איך על פי סממניים גופניים ניתן לראות אם יש לי הפרעת קשב, הוא סירב בטענה שאם הייתה לי בעיה כזאת הייתי צריך לעלות על זה בגיל צעיר יותר (כיום אני בגיל 27) אני לגמרי לא מבין את חוסר האמפטיה הזאת והפאנטיות לשמירה על כדורי הריטלין שיש היום. (הוא לא חשב שיש אפשרות שאני אכן צריך טיפול תרופתי ושכל חיי התעליתי על הצורך בזה?) אודה להתייחסות

12/11/2012 | 19:26 | מאת: אייל

אגב אני מאוד אשמח לשמוע שאין לי הפרעות קשב אם יעשו לי את הבדיקה..זה נשמע מצחיק שלא עושים כלום ופשוט שולחים אנשים הביתה כלאחר כבוד

שלום בלי לדבר עם רופא או לראות מכתב חוות דעת לא ניתן לענות לשאלתך האם יש או אין לך הפרעות קשב ומדוע לא קיבלתה הפניה לבדיקה TOVA. חשוב לציין שכדילבצע בדיקה TOVA בלי ריטלין שמבצעים לצורך הערכת רמת קשב- -לא נדרש מכתב הפניה מרופא!!! אתה יכול לפנות לאחד מהמכונים שמעבירים את בדיקה TOVA ולבצע הבדיקה, במידה וקיימת הפרעת קשבניתן לחזור עםתוצאות של הבדיקה לנוירולוג ולבצע בדיקה TOVA חוזרת תחת השפעה של ריטלין או להתחיל טיפול בהתאם להחלטה של נוירולוג בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים