המוגלובין, המטוקריט ותרופות קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

03/11/2020 | 20:55 | מאת: אפי

שלום, האם התרופה אטנט עלולה להגביר את רמות ההמוגלובין או ההמטוקריט בדם במידה מסויימת? או במצבי חולי מסויימים? אם כן באיזו מידה והאם מומלץ להפסיק ליטול אותה בערכי המוגלובין והמטוקריט גבוהים מהנורמה? תודה

שלום אין מחקרים רבים שבדקו את הנושא לפי מחקרים בודדים על חיות יתכן וקבוצת אמפטמינים(אטנט שייך להקבוצה) כן יכלים להגביר רמת המטוקריט והמוגלובין במידה וקיים מצב רפואי עם נטייה להמטוקריט והמוגלומין גבוה למשל פוליציטמיה, יתכן ולא כדי להשתמש באטנט ותרופות דומות. בברכה

04/11/2020 | 21:55 | מאת: אפי

תודה על התשובה, האם גם ויואנס משתייכת לאותה הקטגוריה? אילו תרופות לא חשודות ככאלו המגבירות מדדים אלו? האם יתכן וזה תלוי מינון? האם לדעתך לאחר הפסקת נטילת התרופה מדדים אלו יחזרו לרמות הנורמה ותוך כמה זמן? תודה רבה

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים