השלכות נטילת Vyvance

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

10/08/2020 | 12:30 | מאת: ח.

בת 45. מטופלת אצל פסיכיאטר ולוקחת תרופות פסיכיאטריות.בנוסף לזה, בשנה האחרונה חלה ירידה חדה בזיכרון, שלאחר בירור מקיף אצל כמה נוירולוגים, התברר שיש לי הידרוצפלוס, אבל הסיבה לירידה המשמעותית בזיכרון לדעתם היא בעיקר נפשית. לכן נוירולוג רשם לי Vyvance.בדיעבד התברר לי שמדובר בתרופה נרקוטית,שלפי מיטב הבנתי זה אומר שהיא מאוד ממכרת(פעולה שדומה לאופיום או מבוססת עליו).אני מנסה להבין מה המשמעות של נטילת תרופה כזו: מצד אחד, רופא רשם לי אותה והיא מאוד עוזרת לי לתפקד (מצב-הרוח והזיכרון השתפרו מאוד), ומצד שני היא בעצם סם קשה?האם כדאי בכלל ליטול אותה,ואם כן, לכמה זמן לכל היותר ובאיזה מינון? תודה מראש

שלום במידה וקיימת הפרעה נפשית ואת במעקב וטיפול אצל רופא פסיכיאטר אישורה לטיפול בVYVANSE או תרופות דומות יש לקבל מפסיכיאטר מטפל.

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים