ויואנס ולחץ דם - התייעצות

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

05/07/2020 | 09:39 | מאת: רועי

שלום, בן 37, בריא בד"כ. יום שישי שעבר עברתי בפעם הראשונה ממינון ויואנס 30 ל 50 מ"ג היות והיו עוברות שעות רבות עד שהייתי מרגיש שהתרופה עובדת. ברקע יש לי סינוס ברדיקרדיה, אך כל הבדיקות הרפואיות שעשיתי עד עכשיו לא הצביעו על בעיה (אקו ומבחן מאמץ היו תקינים) והקרדיולוג לא אבחן בעיה כלשהי. הלחץ דם שלי כשאני לא נוטל את התרופה הוא בערכים התקינים 110/70. כשנטלתי ויואנס 30 מדדתי באופן יזום את הל"ד והוא היה בסביבות 125/80 וביום שישי כשנטלתי בפעם הראשונה 50 מ"ג הוא היה 129/80 ופעם אחרת 132/83. השאלה שלי היא מה מומלץ לעשות במקרים האלה והאם העלייה בלחץ הדם מסכנת? האם הל"ד צפוי לרדת עם הזמן עם הסתגלות לתרופה או לא? כי להוריד מינון אני פחות מעוניין היות וה 30 כבר לא ממש משפיע עליי או שלוקח הרבה שעות עד שהתרופה מתחילה לפעול. תודה. רועי

שלום לכל תרופות להפרעות קשב כולל VYVANSE קיימת השפעה סטימולטייבית לא ספציפית והתרופה יכולה להחמיר נטייה ללחץ דם גבוה יש לקבל אישור ממרופא משפחה וקרדיאולוג להמשך טיפול.

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים