בעיית קשב וריכוז חמורה ומציאת התרופה הנכונה (מבוגר)

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

05/08/2019 | 11:03 | מאת: vort

שלום, בן 44, עם הפרעת ריכוז חמורה מהילדות שנבדקה ונמצאה רק בגיל 30+. בשביל ללמוד או לפעמים לעבוד ולקחת ישיבות עמוסות נהגתי לקחת ריטלין שבדרך כלל עזר . הריטלין גרם לתופעות לוואי קשות אחרי ש'ירד' ולמשך כמה ימים זה הורגש, התבטא בחולשה, עייפות קיצונית, עצבנות וחוסר שקט. אחרי ששמעתי על אטנט ביקשתי מהרופא שלי לנסות וההשפעה מאד דומה, אך תופעות הלוואי נשארו דומים, אוליי מעט פחותים אבל לא משמעותית. אני לוקח רק מדי פעם, והכמות שמשפיעה עליי היא מועטה (חצי כדור בד"כ של 10 מ"ג). האם קיימת תרופה חדשה ומתקדמת יותר שעושה פחות תופעות לוואי? חייב לציין גם שניסיתי המון דרכים טבעיות ותזונתיות, גם לאורך זמן (כולל לקיחת סוגים שונים של אצטיל ל קרניטין) אך שום דבר לא הביא לתוצאות דומות לתרופות. כל עצה או טיפ יתקבלו בברכה, תודה.

שלום ניתן לנסות טיפול בכדורים VYVANSE באישור של נוירולוג או פסיכיאטר מטפל ניתן לנסות טיפול לא תרופתי -CBT-טיפול קוגניטיבי-התנהגותי. בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים