נקע בקרסול

דיון מתוך פורום  הידרותרפיה - טיפול באמצעות מים

08/09/2009 | 15:07 | מאת: מורן

שלום, לפני חודשיים נקעתי את הקרסול ועדיין יש לי רגישות. המליצו לי לחזק את השרירים הסובבים את הקרסול, אני שוחה באופן קבוע, האם יש תרגילים שאני יכול לעשות בבריכה שבאמצעותם ניתן לחזק את שרירי הקרסול? תודה, מורן.

מורן שלום. נקע בקרסול, משמעותו האורטופדית / אנטומית, מתיחה חזקה ויתכן ואף קריעה חלקית של הרצועות העוטפות את הקרסול. יחד עם קרע זה נפגעים גם עצבים האחראיים למעבר המידע למוח, בכל הקשור לתנוחת הרגל בהשוואה לגוף ולחלל. פגיעה כזו עלולה להוביל לנקע חוזר. חיזוק השרירים חשוב מאוד , אבל לא רק זה. כדאי לך להתיעץ עם פיזיותרפיסט/ית, שינחו אותך לגבי תרגילים לגירוי פרופריוספטיבי (גירוי לתחושה עמוקה), כדי להחזיר את היכולת שציינתי למעלה.

מנהל פורום הידרותרפיה - טיפול באמצעות מים