בעיות בברך ופיזיותרפיה

דיון מתוך פורום  הידרותרפיה - טיפול באמצעות מים

14/03/2017 | 09:15 | מאת: אילן

שלום יש לי מזה חודש בעיות בברך, יציבות וקושי בעמידה ובהליכה. עשיתי את כל הבדיקות למעט MRI ברך שצפוי לעשות בקרוב. האורתופד ראה נפיחות כלשהי (לא גדולה) בברך והמליץ בין השאר על פיזיותרפיה (אופניים) להורדת הנפיחות ולא מים חמים. האם הידרותרפיה מתאים גם? האם בהכרח יהיו מים חמים? אני מתל אביב (רמת אביב), מה האופציות שלי? יש לי בריכה ממש ליד הבית אבל לבד מן הסתם לא אעשה.

שלום רב האם הכאב בברך בעקבות טראומה. האם אתה בגיל 50+ (סיבת שחיקה) חום גורם להרחבת כלי דם. קור גורם לכיווץ כלי דם כשלאחריו מופיע הרחבה, תוצאת החום והקור זהים. אלא ב72 שעות ראשונות לאחר הטראומה שאז מומלץ קור. המים החמימים בברכה, בשילוב אפקטיביות המים (ללא גרוויטציה, הרפיה ועוד), טובים מאוד לבעיות מפרקים. פיזיותרפיה הנו מקצוע קליני ומטפל בסימפטומים (בהתאם לתלונות). הצילומים השונים עוזרים להתרכז במקור הבעיה. לא תמיד הממצעים זהעם לתלונות. לכן אנחנו מתרכזים בתלונות. מקווה שעניתי ובצורה ברורה. המלצה: תיבדק ע"י פיזיותרפיסט/ית

מנהל פורום הידרותרפיה - טיפול באמצעות מים