קריסטלים

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

02/10/2008 | 18:13 | מאת: אלונה ש.

שלום אני בת 38 ועברתי התקף קריסטלים שחלף לאחר שבוע ופיזיותרפיה של 3 פגישות עם טיפול אחד בכל פגישה (הטיפול די קשה כי יוצר סחרחורת קשה). כתוב באבחנה BPPV. מעבר לזה בריאה רק סובלת קצת מצוואר תפוס כרוני. 1. ראיתי שכתבת שהסיכוי שזה חוזר הוא 15 אחוז לשנה. האם אחוזים אלה הם רלוונטים גם עבורי ( עברתי פיזיותרפיה וצעירה יחסית ) 15 אחוז לשנה זה אומר שתוך 5 שנים זה 75 אחוז? האם זה אומר שרוב הסיכוי שמתי שהוא זה יחזור? 2. האם כדאי לעשות תרגילים לחיזוק השיווי משקל כמו ללכת על קרש צר או מתקן מתנדנד וכו' למרות שהם יוצרים קצת סחרחורת קלה? האם זה יכול לעורר בחזרה את ההתקפים או ההיפך לחזק את המערכת ולמנוע התקפים? תודה

05/10/2008 | 16:50 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום כתבתי שממוצע חזרתיות ה BPPV זה 15% ל 3 שנים ולא לשנה. יש תרגילי מנע מיוחדים לפי שיטת ברנט - דרוף . תוכלי ללמוד זאת אצל הפיזיוטרפיסט שטיפל בך. בברכה דר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)