סחרחורות

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

14/09/2008 | 22:27 | מאת: מור

שלום! אני בת 16 ובשבועות האחרונים אני סובלת מסחרחורות הפוקדות אותי בתכיפות , כל פעם למשך כדקה. זה קורה במעבר חד בין שכיבה לישיבה או עמידה וגם (לפעמים) כאשר אני מתכופפת להרים משהו. אתמול חשתי סחרחורת קשה עד שנאלצתי להישען על קיר עמ"נ להימנע מנפילה. לפני 3 שנים נבדקתי ע"י נוירולוג וכן עברתי בדיקות דם ואף c.t ראש ונמצא שברוך ה' הכל בסדר. (את הבדיקות הנ"ל עברתי עקב תלונות על כאבי ראש תכופים). גם בדיקת דם (ספירת דם) שעברתי לפני כ-5 חודשים נמצאה תקינה. בנוסף לפני שבועיים חזרתי ללימודים ועקב כך אני ישנה בשעות מאוחרות, כ-5 שעות ליממה. האם זו יכולה להיות הסיבה לכך ?, מה המלצתך ?, תודה מראש .מור

16/09/2008 | 08:30 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום סחרחורת או תחושת קדם עילפון עשויות לנבוע מירידות חדות של לחץ הדם במעבר משכיבה לעמידה . זו תופעה המצויה לע"ק אצל צעירים בריאים. הבדיקה הדרושה היא TILT TEST בה בודקים דופק ולחץ דם בשכיבה ובהעמדת המיטה. קודם לכן כדאי לבדוק בדיקה ווסטיבולרית קלינית ובדיקות דם פרט לרוטינה גם גם תפקודי בלוטת התריס וויטמין B12. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)