תחושת אטימות באוזן וטינטון

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

03/11/2016 | 00:17 | מאת: אנונימית

שלום, אני בת 30, מזה למעלה משנה אני סובלת מתחושת אטימות באוזן שמאל שבאה והולכת. יחד עם התחושה הזאת יש גם טנטון (כאילו מישהו נושף לי באוזן) לעיתים גם בקצב הדופק. יש לי היסטוריה ארוכה של דלקות כרוניות מגיל צעיר וניתוח כפתורים בשתי האוזניים. התופעה הזו החלה להופיע סמוך לדלקת אוזניים ממנה סבלתי. בדיקת שמיעה שעברתי לפני שנה הראתה ירידה קלה בשמיעה ההולכתית. בדיקת טימפנומטריה שללה נוזלים באוזן. לאחרונה הרופא הפנה אותי לבדיקת שמיעה חוזרת + ברה + בדיקה של הצינורית שעוברת בין האף לאוזן + אולטרסאונד עורקי צוואר (יצא תקין). הבנתי מהרופא כי התופעה יכולה לנבוע מפגיעה בעצמות השמע. רציתי לדעת כיצד מאבחנים פגיעה מסוג זה? (מתעניינת אילו עוד בדיקות אני עתידה לעבור) בנוסף, האם יש דרכים נוספות לטפל במקרה מסוג זה מלבד ניתוח? (יש לציין שהירידה בשמיעה פחות משמעותית עבורי, אבל האטימות באוזן והטנטון בלתי נסבלים...) תודה!

08/11/2016 | 08:11 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

כדאי לעבור בדיקת לוע אף באמצעות סיב אופטי לברר פתחי התעלות לאורור האוזן התיכונה. אם הדבר נגרם מצלקות לאחר דלקות וחוסר אורור , וטיפול תרופתי או פמפום לא עוזרים . לעיתים מחדחרים צינורית אורור דרך עור התוף . אך כמובן זו כבר האופציה האחרונה אם זה גורם כל כך הרבה סבל. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)