חשש לדלקת באוזן החיצונית וטינטון-שאלה דחופה.


09/10/2016 | 20:58 | מאת: אתי

סובלת מטינטון כרוני. כשנתיים.לפני יומיים שמתי לב שאוזן ימין מאוד רגישה למגע ונראית אדמומית.להערכתי,זה נראה כמו דלקת באוזן החיצונית.טרם הספיקותי לגשת לרופא.היות ואני סובלת מטינטון אני חוששת מלקיחת תרופות דרך האוזן. מה אני צריכה לעשות אם נניח וזו באמת דלקת באוזן החיצונית.איזה תרופות עליי להמנע מלקחת עקב הטינטון.לצערי,יש הרבה בורות בקרב רופאים לגבי הסכנה בלקיחת תרופות למטונטנים.אודה מאוד לתשובתך המהירה.בברכת שנה טובה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אתי חשוב לטפל באוזן חיצונית. בין אם בטיפול מקומי או סיסטמי . מקומית תרופות כמו טיפות סילוקסן וכדורי אוגמנטין או ציפרוגיס לא אמורים להשפיע על הטנטון אך ברפואה אין 100%. חשוב מאד לטפל בדלקת אוזן חיצונית . דלקת בסחוס - אשר מהווה חלק ניכר מהאפרכסת וצינור השמע , קשה לטיפול וחשוב להתחיל טיפול מוקדם ככל האפשר. בברכה ד"ר בן דוד

חשוב יותר מבחינת החמרת הטנטון להמנע מתרופות נגד כאבים המכילים תרופות נוגדות דלקת לא סטרואידליות כמו וולטרן , אטופן, ברופן וכו'. ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)