פקפוקים קלים בנשימה עמוקה, טנטון חלש , לחץ

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

26/09/2016 | 15:41 | מאת: חיים

שלום דוקטור , לפני בדיוק חצי שנה הייתי חשוף לרעש חזק במסיבה מיד לאחר המסיבה יום אחרי הרגשתי כאבים וטנטון שליווה אותי בלילות בעיקר עם הזמן הטנטון ירד וירד וגם הפקפוקים שהייתי אוכל או שותה או בולע , תחילה היו לי הרבה פקפוקים וכאבים כמו לחץ עז כזה באוזן . היום ישנו טנטון חלש מאוד אותו אני שומע במקומות מאוד שקטים יחסית כימעט ואינו מפריע לי לישון . גם בזמן שקט למרות שיש פעמים שיש שקט מוחלט אז זה נשמע קצת יותר אך עדין חלש , לאורך החצי שנה הרגשתי שיפור כל הזמן , העניין הוא עדין יש לי תחושות לחץ תחושות אטימות טנטון חלש ,וישנם פקפוקים כאשר אני לוקח נשימה עמוקה כאילו האוזנים נפתחות, לפעמים אני מרגיש תחושה של נזלת שיורדת בגרון , כשאז התחילו להפסיק הפקפוקים כשהייתי אוכל בולע ושותה אז הייתי מרגיש תחושה כאילו יורדת לי נזלת בגרון. עברתי בדיקות שמיעה ובדיקות ברה וכולם יצאו תקינות . אני חושש כי הטנטון שלי נובע מהלחץ באוזן ותחושת האטימות שמלווה אותי ברוב שעות היום שקשורות לחצוצרות השמע. השאלה שלי מה הסיכוי שהתופעה תמשיך לדעוך וגם הטנטון ? ואם יש טיפול יעיל לאיזון הלחץ באוזנים או שזה קשור לחצוצרות השמע והם נפגעו במצב שלא ניתן לעשות עם זה משו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חיים הפקפוקים שציינת אכן נגרמים משנויי לחץ אויר באיזור פתחי המעברים בין האוזן ללוע האף. לא ציינת אם עברת בדיקת לוע האף באמצעות סיב אופטי. יש לבצע בדיקה זו ע"י מומחה אא"ג ובהתאם לממצא לשקול אפשרות טיפול בברכה ד"ר בן דוד

29/09/2016 | 14:36 | מאת: חיים

האם לאחר חצי שנה של ירידה הדרגתית ושיפור מצב האוזן , יש סיכוי כי הטנטון יעלם? ואם יש קשר בין הלחץ לטנטון?

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)