סחרחורות

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

13/06/2009 | 22:36 | מאת: ליאור

ד"ר בן דוד שלום רב, אני בן 25, בריא בסך הכל. לפני כשבוע התחלתי לסבול מסחרחורות, ללא סיבה ברורה לעין וללא סימפטומים ממשיים אחרים. בינתיים הרופאה הכללית שלחה אותי הביתה אחרי שמדדה לחץ דם (100 על 60 ולאחר מכן, במדידה ביתית היה גבוה יותר במקצת) ואמרה לי לחזור אם התופעה לא תחלוף מעצמה בתוך מספר ימים נוספים. ניסיתי לחשוב על הסבר אפשרי: פעילות גופנית (אך לא ביצעתי פעילות חדשה או מאומצת מדי לפני הופעת הסחרחורות), שינוי במידת קוצר הראייה (אך אני לא מרגיש שעיניי מתאמצות יותר או סובל מכאבי ראש או מטשטוש ראייה), משחק מחשב חדש ותזזיתי (אבל אני סובל גם כשאינני משחק וגם ככה לא שיחקתי בו שעות ארוכות מדי) ונשארתי כמעט בלי רעיונות, מעבר לאלה שאני לא ממש רוצה לחשוב עליהם כמובן... לפני שאבקש לבצע בדיקות מקיפות, אילו הסברים נוספים יכולים להיות לתופעה? היחיד שנותר לי הוא טיפול כירופרקטי אותו עברתי מספר ימים לפני תחילת הסימפטומים, כולל "עבודה" על חוליות הצוואר. הטיפול בוצע אצל כירופרקט שביקרתי אצלו פעמים רבות בעבר בעקבות בעיות גב כאלה ואחרות (שאינן חמורות במיוחד). בתקופה האחרונה אני מבקר אצלו רק אחת לתקופה ולא לעיתים קרובות מדי. בקיצור, קראתי שבעיות בחוליות הצוואר יכולות לגרום לתופעה. מה הסיכוי שזו הסיבה האמיתית? ואם כן, מה עליי לעשות, לפנות בחזרה אליו או לחפש טיפול חלופי? בתודה מראש ליאור

15/06/2009 | 15:00 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום ידוע שגרוי חוליות הצןןאר עשוי לגרום לסחרחורת אך זה די נדיר.שכיח יותר גורם וירלי הפוגע באוזן הפנימית בחלק הווסטיבולרי בלבד. כדי להגיע לאבחנה מדיקת יותר יש צורך בביצוע בדיקת שמיעה וכן בדיקות עזר נוספות. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)