צלצול באוזן שמאל עזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

12/09/2016 | 19:38 | מאת: אלוניתתתוש

ד"ר שלום, לפני כשבוע - 5 ימים התחיל צפצוף באוזן שמאל שלי שנשמע כמו אנטנה מקולקלת שעושה צליל מתמשך ומעצבן שלא פוסק לי כבר כמה ימים. לפעמים אני מתעוררת גם בלילה בגלל הצלצול באוזן, בסביבה שקטה זה עוד יותר גובר. אני שומעת את הצלצול הזה גם בסביבה רועשת כי יש רעש של הסביבה וגם את הצלצול באוזן ככה שזה מכפיל את עצמו, ובאופן כללי יש הרגשה שהאוזן סתומה. הכל התחיל מזה שאני חיילת משוחררת ועובדת במפעל כדי להרוויח מענק. המפעל באופן כללי רועש ויש אקדח סיכות שלדעתי ממנו נפגעה האוזן, מהרעש החד פעמי הפתאומי שנשמע כמו יריה. האם יש טיפול לכך? תודה, א.

14/09/2016 | 08:04 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום לך אלונית לדעתי את צריכה לפנות לבדיקת שמיעה דחופה. התמונה הקלינית מתאימה למה שקרוי לקוי שמיעה פתאומי חד צדדי מלווה בטנטון. הטיפול שיכול לעזור ואולי למנוע הפיכת המצב לקבוע זה סטרואידים שנותנים בד"כ במסגרת אשפוז. ככל שמקדימים יעילות הטיפול גבוהה. אחרי שבועיים זה כבר מאוחר מדי ועלול להשאר נזק קבוע. אני לא בטוח שהבעיה רק תוצאה של חשיפה לרעש . בד"כ המקור וירלי. אני ממליץ שכבר היום תיפני למיון שם תעברי בדיקת רופא אא"ג ובדיקת שמיעה ויחליטו לגבי ההמשך. בברכה ד"ר בן דוד

15/09/2016 | 16:43 | מאת: אלוניתתוושש

שלום דר! אני עשיתי בדיקת שמיעה כמו שאמרת אצל קלינאית והיא אמרה שהבדיקה יצאה תקינה בגדר הנורמה. אבל הצליל באוזן עדיין נמשך. מה עלי לעשות? האם יש מקום לטיפול שיעלים את הצליל?

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)