האם יש לי טינטון באוזניים?????

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

30/07/2016 | 01:26 | מאת: אבירם

ד"ר שלום.אני בן 54 התחיל לי רעש כמו גלי ים כאילו שאני שם צדף באוזן, . שאני מכניס אצבע לשני האוזניים יש הרגשה שיש לי מים באוזניים. בדק אותי רופא אף אוזן גרון אמר האוזניים נקיות,ושלח אותי לבדיקת שמיעה שתתבצע עוד 3 שבועות בתל השומר. שאני מניח את שני האוזניים על הכרית,פעם ימין פעם שמאל שומע רעש של גלי ים. יש לציין שאני נוסע לירושלים מידי פעם. האוזניים נסתמות למשך שעה. מה הבעיה??

01/08/2016 | 18:40 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום אבירם אכן הרחש כמו גלי ים בד"כ פחות מפריע מטנטון בעל תדר גבוה. כדאי לבדוק גם תפקוד אוזן תיכונה . מעבר לבדיקת השמיעה כדאי לבצע באותו מכון גם בדיקת טימפנומטריה. בגלל העובדה שהאוזניים נסתמות בשנויי לחץ אויר , כדאי לבדוק פתחי התעלות ע"ש אוסטכיוס מלוע מאחורי האף ע"י בדיקת לוע האף בסיב אופטי. יתכן שיש קשר בין הפרעה באיורור אוזן תיכונה לבין הרחש דמוי כונכיה שאתה שומע. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)