טנטון וכאב אוזניים בגלל חשיפה לרעש

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

15/04/2016 | 15:12 | מאת: חיים טחן

שלום דוקטור יעקב בן דוד ,שמי חיים אני בן 27, לפני כשלוש שבועות הייתי במסיבת פורים , במשך כשעה וחצי בערך היינו אני וחברי חשופים יחסית לרעש חזק, יום למחרת הרגשתי כאבים באוזניים וצלצולים , יסית חזקים בלילה בעיקר , אמרתי שכמו כל מסיבה שהייתי בצבא היו לי צלצולים ביום הראשון כמה שעות וזהו . אבל הכאבים וצלצולים לא הפסיקו בשבוע הראשון היה ממש קשה לעבור את זה בעיקר את הכאב , בשבוע השני כבר התחלתי להרגיש הקלה ישנתי יותר טוב בלילה והכאבים מעט ירדו וגם הטינטון עצמו ירד , התחלתי להתעניין במה מדובר והבנתי שיש סיכוי שיעלם בחודש הקרוב ובמקסימום חצי שנה , הלכתי לאף אוזן גרון הוא בדק אותי פעמים אם המכשיר ואמר שאוזן נראת תקינה , ואיננו יודע ממה נובע הכאבים , שלח אותי לבדיקת שמיעה בדיוק שבוע אחרי המסיבה , הבדיקה יצאה תקינה . כיום ,שלוש שבועות אחרי המקרה , יש כאב אמום באוזן עדין טנטון נמוך שאותו אני שומע בלילה , בהתחלה הרגשתי יותר כאילו האוזנים סתומות , אך הסימפטום הזה לאט לאט ירד , עכשיו יש לי תחושות לפעמים של אוזן סתומה קלות , ובזמן האחרון כאשר האוזן אתומה והיא משתחררת אז כאילו אחרי שהיא משתחררת יש תחושה של נוזלים באוזניים שעוברים במהלך היום או בדיוק אחרי יום. רציתי לדעת מה את חושבת שאלי לעשות אם יש מקום לאופטימיות שיעבור והאם הנוזלים באוזניים זה דבר רע שצריך להדאיג אותי קבעתי תור נוסף לאף אוזן גרון , כדי להסביר לו את המצב ? חשבתי לבקש מהרופא בדיקת EEG כדי לשלול התערבות עצבית במקרה , ובדיקת MRI ? אם תוכלי להמליץ לי מה לעשות ואם זה סביר שזה יקרה בעקבות רעש השמח מאוד

18/04/2016 | 22:45 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום חיים יש לבצע בדיקת שמיעה וטימפנומטריה ואז ניתן להתיחס ביתר דיוק לתלונות. בברכה ד"ר בן דוד

21/04/2016 | 19:51 | מאת: חיים טחן

שלום דוקטור עשיתי בדיקה שבוע וחצי אחרי המקרה והוא יצא בגדר הנורמה התקינה . האם אתה ממליץ לעשות אחד נוסף ? וכיום אני חודש בדיוק אחרי נראה כאילו הטנטון ממש נמוך והכאב חלש יחסית מרגיש מאוד שיפור מאז פעם קודמת ? אתה חושב שיש סיכוי טוב שזה יעבור , איך אני יכול להיות בטוח שאין פגיעה באוזן ? הרופא אחרי פעם שנייה לא אמר שהוא רואה סיבה שיש פגיעה , שלח אותי לניורולוג כדי שיהיה בטוח והוא עשה לי בדיקה מקיפה של הגוף רפלקסים שויווי משקל בדיקה בעניים ועוד כל מני ואמר שהוא רואה שהכל תקין ,

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)