נוזלים באוזן

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

09/10/2015 | 00:36 | מאת: עדי

שלום ד"ר מזה כחודשיים שאני סובלת מתחושת גודש באוזן, אי יציבות (כאילו האוזן מושכת אותי למטה) וקצת צלילים שבאים והולכים. בבדיקת שמיעה נמצאה ירידה הולכתית מזערית באותה האוזן עם מרכיב תחושתי עצבי בתדר נמןך. כשאני מדברת ויש רעשי רקע אני לא שומעת את עצמי באותה האוזן ובכלל השמיעה בה דיי עמומה. לכל זה מתלווה תחושת סחרור, וגודש באף (ללא נזלת) וחולשה כללית. רופא אאג בדק ונקה את האוזן, כשנקה התקיפה אותי סחרחורת נוראית. הוא אמר שמדובר בסינוסיטיס שגורמת להצטברות הנוזלים באוזן ורשם אנטיביוטיקה מטרוג'יל. אני כבר 5 ימים מטופלת וטרם חל שיפור. שאלותי: 1. האם אנטיביוטיקה אכן יכולה להועיל במצב שכזה? "לייבש" את הנוזלים באוזן? 2. מדוע חשתי סחרחורות בעת ניקוי/שאיבה של האוזן? על מה זה מעיד? 3. בדיקת MRI מוח ועצב שמיעה יצאה תקינה, האם כדאי לעשות גם סיטי אוזניים? אודה לתשובותייך ובכלל, לכל רעיון והכוונה שתתן תודה עדי

10/10/2015 | 19:03 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום עדי אם יש הצטברות נוזלים באוזן תיכונה , התהליך לעיתים יכול להמשך גם יותר משבועיים. כדאי לבצע מעבר לבדיקת השמיעה גם בדיקת טימפנומטריה לברר מצב אוזן תיכונה. מומלץ גם בדיקת לוע אף באמצעות סיב אופטי לברור איזור פתחי תעלת אוסתכיוס המחברת אוזן תיכונה ללוע האף. לעיתים גם טיפול אף כמו אוטריווין לאף לשבוע עשויות לעזור מעבר לאנטיביוטיקה ואנטיהיסתמינים . לעיתים לחץ באוזן תיכונה או שנוי טמפרטורה יכולים לגרום לסחרחורת. כדאי גם ברור אצל מומחה סחרחורת . חשוב לעקוב על השמיעה. בברכה ד"ר בן דוד

10/10/2015 | 20:41 | מאת: עדי

ראשית אלפי תודות על התשובה המפורטת הזאת! אני רק רוצה לציין שהנוזלים באוזן כבר יותר מחודש וחצי (מלווה בתחושת חסימה בנחיר, אין לי חוש ריח כמעט באותו הנחיר) ישנה גם תחושת חולשה כללית. בבדיקת שמיעה נאמר לי שעשו לי טימפנומטריה (מן מכשיר שנכנס לתוך האוזן ומודד לחצים) אמרו שתקין. סיב אופטי עשו לפני שנה ואמרו שיש מחיצת אף עקומה וסינוסיטיס. רופא אאג אחר שראיתי אמר שזה לא חיידק ונתן לי טיפול אנטי אלרגי (משאף סטרונאז וכדורי טלפסט) אמש לאחר שהרגשתי ממש רע וללא שיפור מאנטיביוטיקת המטרוג'יל התייעצתי עם רופא משפחה והפסקתי את הטיפול. האם כדאי לנסות את הטיפול האנטי אלרגי? האם כדאי לעשות שוב בדיקת סיב אופטי? המון תודה לך ד"ר יקר!

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)