מה ניתן לעשות?

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

23/09/2015 | 20:54 | מאת: שאלה

לפני כמה חודשים קיבלתי כאבים בפנים מקדימה ליד האף מתחת לעיניים בעיקר וגם בפנים כל אזור העיניים פנימה. לחץ באוזנים ואפקט אקו באזנים. נבדקתי על ידי רופא מומחה מטעם ביח ידוע עם צינורית. הוא אמר שבסינוסים אין כלום. רופאת משפחה התעקשה על צילום פנים סינוסים. כל הסינוסים הקדמיים "מקסילרים"? היו עם בעיה. התעקשה שאקח אנטיביוטירה וחזרתי לרופא מומחה תוך כמה ימים עם הצילום. הוא התעקש שלמרות הצילום זה שום דבר. חזרתי לרופאה היא אמרה שהוא לא נורמלי. והתעקשה על סיטי שעשיתי אותו אחרי קרוב לשבוע מאז הצילום וגם עם אנטיביוטיקה כבר. בסיטי נמצא אבחנה סינוסיטיס. בקצור. המומחה טען שאין לי כלום. הבעיה נותרתי אם מומחה שאומר אין כלום. ואם סינוסיטיס. מאז, האקו הולך וחוזר. והופיעו לי כמה פעמים לכמה ימים ורטיגו סטיבולרי רק בשכיבה ומצד לצד. יצאתי מתוסכל אני איני יודע מה הקשר בין הדברים. הרופאה אומרת שהנוזל באוזן הפנימית לוחץ אולי דלקת. מה לעשות? איך להתקדם באבחון טיפול. השתמשתי ובטאהיסטין. אבל כדי ליבש את הסינוס צריך נוסידקס לא לגמרי הבנתי אם הם נוגדים אחד את השני. המומחה מהקופה לא ממש מעונין לטפל וכתב בתיק שאין כלום למרות הסיטי. כך שזה בתיק וזה עובר גם לרופא אחר מהקןפה. הרופאה הציע שאלך לרופא פרטי מחוץ לקןפה, אין לי כרגע יכולת לשלם לרופא פרטי חיצוני לגמרי. הלחץ באוזנים מפריע לי בתפקוד והורטיגו לא עובר למרות התרגול שעשו לי בקופה. הרופאה מתעקשת שזה מהסינוסים. מחפש פתרון מעשי בעיקר. תודה

24/09/2015 | 20:48 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום רון הכאבים בפנים יכולים להיות קשורים לסינוזיטיס . אם באכו באוזניים אתה מתכוון לכך שאתה שומע את עצמך כהד כשאתה מדבר , כן יכול להיות קשור כי הצטברות נוזלים באוזן תיכונה גורמת ללקוי שמיעה הולכתי עם תופעות כנ"ל. גם סינוזיטיס וגם הצטברות נוזלים באוזן תיכונה עשויים להיות תוצאה של דלקת דרכי נשימה עליונות. לעומת זאת סחרחורות שמקורן באוזן הפנימית מקורן באוזן הפנימית ופחות קשורות . אם כי מקור וירלי עשוי לגרום גם לסחרחורות . לדעתי אם יש לך מושלם של הקופה שלך , כדאי שתיבדק אצל מומחה אא"ג המומחה גם לסחרחורות. חשוב שתבצע גם בדיקת שמיעה וטימפנומטריה להערכת האוזן התיכונה. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)