רוח באוזן

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

27/07/2015 | 12:59 | מאת: שואלת

שלום, כשאני מדברת יחסית בקול רם אני שומעת בסוף הדיבור רעש כמו רוח בראש בצד האוזן (בדומה לרעש שמופיע כשמפהקים). האם מדובר בשריר שנמתח? האם זה קשור לנקב בעור התוף? את הנקב יש לי כ10 שנים ואילו התופעה הזו נמשכת כשנה. יש מה לעשות עם זה? זה מאוד מציק לי במיוחד כשצריך להעיר לילדים ולהרים את הקול. אגב, בשכיבה התופעה קורית יותר ובלי שאני מרימה את הקול במיוחד.

30/07/2015 | 12:37 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום לך ככל הנראה התופעה קשורה בתעלה במחברת את האוזן התיכונה ללוע שמאחורי האף. כמו בפיהוק, שינויי לחץ בפה ובלוע גורמים למעבר האויר דרך תעלה זו ולעתים נשמע רעש כזה.אפשר לבדוק פתחי התעלה באמצעות סיב אופטי. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)