טינטון וסחרחורות

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

11/07/2015 | 15:41 | מאת: אלירן

שלום לד"ר בן דוד, כבר תקופה של שנים ארוכות אני סובל מטינטון(בעיקר באוזן ימין), בעיקר בסיטואציות של שקט וכדומה. עשיתי בדיקת שמיעה לפני כשנתיים ומסרו לי שהשמיעה תקינה ופשוט ירדתי מהנושא. בשנה האחרונה התווסף אלמנט נוסף, שאודה לך אם תאמר לי כמה הוא קשור לנושא הטינטון. מה שקורה, קשה קצת לנסח במילים האמת - אני מרגיש באופן אקראי לחלוטין, בבית, בעבודה וכ'ו - סחרחורות מוזרה. לצורך העניין, לא כמו סחרחורת כתוצאה מסיבוב בקרוסלה, אלא סחרחורות של חוסר פוקוס - הראש והמבט שלך הופכים לכבדים, וכאשר אתה מביט אתה רואה את התמונה בצורה לא ממוקדמת ומפוקסת. אגב, זה יכול להימשך שעות ארוכות ברצף. האם ד"ר עלול להיות קשר ישיר בין הטינטון לסחרור המתמשך? הייתי אצל רופא משפחה לפני תקופה - הפנה אותי לנוירולוג. כלום ושום דבר. בנוסף אני אדם הסובל מOSD, מה שרק מקשה על הנושא. אודה לך לתשובה!

12/07/2015 | 07:51 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום אלירן לדעתי עליך לפנות למומחה לסחרחורות בתחום אא"ג או נוירולוגיה . מאחר ויש קשר בין סחרחורות וטנטון חד צדדי. יתכן ששניהם נובעים ממקור האוזן הפנימית או מעבר לה. מומלץ בדיקה ווסטיבולרית קלינית ובדיקות נוספות לברור הממצא לפחות BERA . בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)