מנייר

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

16/03/2015 | 18:00 | מאת: מנייר

שלום,לפני שנתיים ביצעתי בדיקת אי אן גי עקב מקרים חוזרים של סחרחורת אחרי הבדיקה בחודשיים התחלתי לחוש בטינטון באוזןשמאל שקודם לא היה בכלל רק במקרים רחוקים של רעש מוגבר,שאלתי היא האם יש סיכוי שבגלל המים המוזרקים לאוזן אני עכשיו עונה לקריטריונים של מנייר? ביצעצי בדיקת שמיעה וישירידה הולכתית של 10.הצוצאה של האי אן גי הייתה חולשה קלורית באוזו שמאל ללא הכדפה כיוונית 58%. ושאלה אחרונה היא:אם יש חולשה קלורית זה לא מספיק כדי להגיד שיש מנייר כי הבנתי שהצטברות המים גורמת לאוזן להיות מבודדת אז הגיוני מאוד שלא תגיב לגירוי של המים הקרים והחמים?!!!

16/03/2015 | 20:17 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום לך לדעתי ENG לא גורם לתופעות קבועות באוזן.החולשה הקלורית משמאל יכולה להעיד על פגיעה בחלק הווסטיבולרי של אוזן שמאל אשר בד"כ נגרמת ממקור וירלי. אך כדי לברר אבחנה מדויקת יותר יש להתייעץ עם רופא אא"ג . במחלת מנייר יש בד"כ התקפי סחרחורת סימולטנית עם ירידת שמיעה בתדרים נמוכים ורחש דמוי גלי ים. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)