טיפול באובדן שמיעה פתאומי וטינטון

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

10/03/2015 | 23:33 | מאת: Shay

שלום רב. אני בן 39. יומיים לאחר צלילה התחלתי להבחין באטימות באוזן יחד עם טינטון. בבדיקת שמיעה ירידה מתדר 4000 לכיוון של 60db. מטופל מזה כשבוע 60 מג כדורים פרדניזון. רק לאחר כשבוע התחלתי להרגיש שיפור ממש ממש קל באטימות האוזן וכן באיכות השמיעה. הטינטון מתחיל להיחלש לקראת שעות הערב ובעיקר שאני במנוחה. 1. בדכ מהו הפרק זמן להחלמה מלאה? 2. האם השיפור הינו תהליך איטי? 3. מדוע כטיפול יעיל לא ישר מזליפים סטרואידים לאוזן אלא כטיפול משני? 4. מהם סיכויי ההחלמה במצב שבו החל טיפול של כדורים יומיים אחרי המקרה? תודה רבה על העזרה.

12/03/2015 | 12:42 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום לך לפני שעושים טיפול חודרני של זריקות באוזן מנסים טיפול רגיל אלא אם מדובר באדם עם בעיות כלליות שלא מומלץ לתת טיפול סטרואידלי סיסטמי. התחלת הטיפול מוקדם יחסית. זמן ההחלמה משתנה בהתאם לחומרת הפגיעה הראשונית אם התופעה הופיע לאחר צלילה חשובה מנוחה והמנעות משינויי לחץ לפחות 3 שבועות מאחר ולעיתים במקרים אלה הירידה בשמיעה כתוצאה מטראומה לאוזן הפנימית עקב שנויי הלחצים. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)