רעש מאוזן ימין

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

28/02/2015 | 08:28 | מאת: אבי

שלום רב. לפני כחודש עברתי תאונת דרכים .נכנסו בי חזק מאחורה "והעיפו אותי על רכב שהיה מלפני. עקב כאבי צוואר וגב תחתון פינו אותי לביהח אשר שם ערכו לי סדרת צילומי רנגטן אשר התבררו כתקינים. שוחררתי הביתה ומאז אני מטופל בפיזוטרפיה. לפני יומיים,כחודש לאחר התאונה,התחלתי לשמוע רעשים באוזן ימין.כמו רעש של נפנוף של דגל ברוח שמשגע אותי.את הרעש אני שומע רק כשיש שקט אך גם אם אני רואה טלויזיה אני שומע את הרעש. הרעש בא והולך לסירגין.ז"א,אני יכול לשבת מול מחשב ובשעה אחת,הרעש יכול לבוא וללכת לסירוגין עשרות פעמים. שמתי לב שאם אני שומע את הרעש ותוך כדי אני אוטם את האוזן עם האצבע,אני מפסיק לשמוע את הרעש. הייתי שמח לשמוע את דעתך המקצועית,ואם לדעתך זה סוג של טינטון,האם יש לכך פיתרון??? בברכה אבי

02/03/2015 | 14:42 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום אבי העובדה שהרעש בצורת מניפה וכן שהוא מפסיק עם אטימת האוזן, מכוון יותר לאוזן תיכונה מאשר לאוזן הפנימית. יתכן והרעשים נגרמים מהתכווצויות של שריר עצמימי השמע שבאוזן התיכונה וכן אפשרות של שינויים כמפתח התעלה המקשרת בין האוזן התיכונה ללוע האף. עצם העובדה שזה לא קבוע נותן תקווה שיש סיכוי טוב שיעלם. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)