סחרחורת בעת שכיבה במיטה

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

02/10/2014 | 12:27 | מאת: איציק

ד"ר בן דוד שלום! אני בן 28 בריא בדר"כ בשבועיים האחרונים אני חש בסחרחורת (העולם מסתובב) במהירות גבוהה כאשר בשכיבה על הגב אני מטה את הראש לצד שמאל עם הפנים למזרון. בכל פעם שאני משחזר את התנועה הזאת זה חוזר ואני מזיז ישר את הראש לצד ימין כי אני לא מסוגל לסבול את זה אפילו לכמה שניות. מה עלי לעשות? כמה דחוף לטפל בזה? תודה!

03/10/2014 | 08:36 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום איציק התמונה מתאימה ל נשירת ה"קריסטלים" מאוזן פנימית שמאלית. הטיפול זה פיזיותרפיה חד פעמית שפותרת את הבעיה ב80% מהמקרים בפעם אחת ולא חוזרים על הפעולה. ( כמובן זו השערה בלבד לפי התמונה הקלינית החלקית שנתת ) בברכה ד"ר בן דוד

03/10/2014 | 09:01 | מאת: איציק

הנחתי שזה מה שקרה לפי התסמינים. קראתי שהטיפול היעיל ביותר הוא Epley's maneuver. עשיתי את זה על פי הדרכה. היום בבוקר בדקתי וכפי הנראה זה עבר. אם כי בזמן שעשיתי את זה אתמול הרגשתי את הסחרחורת. מקווה שזה נפתר ולא יחזור על עצמו. תודה!

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)