טינטון פולסטילי

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

15/09/2014 | 22:47 | מאת: נעמה

שלום רב, בחודשיים האחרונים אני חשה במעין לחישות קלות באוזן שמאל בקצב הדופק שלי כאשר אני מטה את הראש לכתף ימין או כשאני שוכבת על צד שמאל, זה מגיע בלילה לפני השינה כאשר יש שקט. יש לציין שאני בערך בזמן הנקוב התחלתי עם תרופה בשם רזין להשמנת יתר. לפני יומיים הפסקתי ואני חושבת שזה נחלש אבל עדיין ממשיך. אני ממש בלחץ כי קראתי שזה יכול להיות גידול בצוואר, כאשר אני לחצתי על העורק זה הפסיק:( מה הסיכוי שזה משהו נוראי?! אני נורא בלחץ כי אני עכשיו שוהה בחו"ל והתור לרופא אא"ג יהיה רק עוד שבוע ומשהו..

20/09/2014 | 15:43 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום נעמה טנטון פולסטילי מקורו מכלי הדם באיזור הראש או הצוואר. ברב המקרים המקור לא מגורם מדאיג כגון גידול. תיתכן היצרות מסוימת בכלי דם שעם שנוי בלחץ הדם זרימת הדם תגרום לאנרגיה הקולית שנשמעת כטנטון פועם. הברור בד"כ בדיקת האוזניים תחת מיקרוסקופ לברר אם יש השתקפות כלי דם דרך עור התוף, דופלר של עורקי הצוואר ולפי הצורך, הדמיה כגון CT ANGIO או MR ANGIO. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)