אשמח לדעת

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

26/05/2014 | 20:11 | מאת: ארז

שלום שמי ארז אני בן 30. לאחר הבחנת א,א,ג הובחנו אצלי נוזלים באוזניים וטינטון באוזן ימין ולפעמים בשמאל.קיבלתי סינופד והופניתי לבדיקת שמיעה בבדיקה נימסר לי כי שמיעתי תקינה לחלוטין . בבדיקה שונה שביקש הרופא של לחץ באוזן הכניסו לי מין דמוי עט לתוך האוזן נאמר לי כי עור התוף שלי ממש רפוי המדדים בבדיקה היו ( compliance3.06 (pressure 5/gradient 3.21 יש לי שתי שאלות . 1)האם נוזלים קשורים לירידה באיכות האלסטיות של עור התוף וגרמו לו להיות רפוי האם מצב זה מצריך פעולה כירוגית או שזה חוזר למצב תקין לבד ? 2)האם יש קשר לטינטון ולמה שכתבתי לעיל ? תודה רבה וכול טוב :)))

29/05/2014 | 11:22 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום ארז יתכן שבילדות היו דלקות אוזניים וגרמו לצלקות או רפיון עור התוף דבר שכנראה גרם לרושם הקליני בבדיקה האוטוסקופית של האוזן - לנוזלים. אבל, אם השמיעה תקינה לחלוטין אין בעיה עם הממצאים האלה. הטנטון קשור לאוזן הפנימית בד"כ ולא קשור ל"רפיון עור התוף ". בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)