מנייר

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

19/05/2014 | 22:41 | מאת: אייל

סובל ממנייר מזה כמה שנים, יש כמו תמיד עליות וירידות. לשמחתי כבר שנה אין סחרחורות, רק מדי פעם הרגשת אטימות של האוזן ועיוות בשמיעה. תמיד זה חוזר לתקינות אחרי התקף של מספר ימים עד שבועות. אני יודע שההתקפים גורמים לפגיעה בשמיעה, כל פעם קצת. מבקש לברר האם הסחרחורת היא זו שגורמת לפגיעה בשמיעה או תחושת האטימות היא זו שפוגעת?

22/05/2014 | 12:02 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום אייל הסחרחורות ותחושת האטימות הם תוצאה של עלית לחץ הנוזל בתוך האוזן הפנימית. נוזל שהוא משותף לשבלול ולמערכת הווסטיבולרית.כלומר האטימות והסחרחורת הם תוצאה ולא סיבה. הנזק לשמיעה נגרם מהלחץ החזק של הנוזל לתאי השער באוזן הפנימית. בברכה ד"ר בן דוד

22/05/2014 | 21:17 | מאת: אייל

תודה על תשובתך המפורטת, האם ידועה סיבה עליית הלחץ? כמו כן מה ניתן לעשות?

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)