תוצאות בדיקת VNG

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

05/04/2014 | 21:21 | מאת: לילי

שלום, ביצעתי בדיקת VNG ביום שני האחרון, ונקבע לי תור לרופא רק לעוד חודשיים. בדף התוצאות של הבדיקה כתוב בהערות בבדיקה הקלורית שיש חולשת מבוך דו-צידית ושסה"כ התגובות הן מתחת ל-30. בבדיקה התנוחתית נרשמה הערה כי הופיע נסטגמוס קל בלבד. ובבדיקה האופטוקינטית נרשם כי התקשיתי לבצע מעקב לגירוי מהיר. אשמח אם תוכל להבהיר לי את תוצאות הבדיקה. במידה ויש צורך להוסיף מידע נוסף מתוך דף התוצאות, רשום לי בתגובה. תודה רבה.

06/04/2014 | 14:16 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום לילי לא ברור המושג מתחת ל30. אחוז? יש צורך בתמונה קלינית שלמה כדי להוציא מסקנות מבדיקת הVNG. חולשה דו צידית עשויה להיות מצב גם במצב של עיפות או לאחר לקיחת תרופת הרגעה כך גם המבחן האופטוקינטי. בברכה ד"ר בן דוד

06/04/2014 | 19:28 | מאת: לילי

שלום, סה"כ התגובות היו מתחת ל-30 אחוז. בבדיקת מעקב- smooth pursuit מבט לימין הוא תקין, אך המבט לשמאל תקין למעט 0.2HZ. בבדיקה האופטוקינטית O.K.T,במהירות 20 מעלות לשנייה: כיוון H- 20 ובכיוון AH- 19. במהירות 40 מעלות לשנייה: כיוון H-2 ובכיוון AH-2 ונרשם כי התקשתי לבצע מעקב לגירוי מהיר. תודה, לילי.

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)