בדיקת שמיעה אובייקטיבית

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

06/11/2011 | 23:00 | מאת: נופר

שלום ד"ר בן דוד הייתי אצלך לפני מספר שבועות,אבחנתה לי טיניטוס ושלחתי אותי לטיפול בטין טריין. כשבאתי אליך התלוננתי על בעיות שמיעה (אני שומעת את הצלילים אבל לא מבינה את המילים עצמם). עשיתי מספר בדיקות שמיעה לפני כמה חודשים שראית בפגישה, הבדיקות יצאו 96 אחוז בהבנת מילים וירידה קלה מאוד ב6000 דציבל (למרות שהיה לי קשה להבין את המילים בבדיקה).אמרת לי שאני לא מצליחה להבין מילים בגלל שאני לחוצה ולא מרוכזת. שמעתי שיש בדיקת שמיעה אובייקטית שאני לא צריכה להיות פעילה בה. רציתי לדעת אם הבדיקה יכולה לבדוק הבנת מילים כי לפי דעתי יש לי פגיעה בשמיעה שלא ראו בבדיקות הקודמות שלא נובעת מלחץ אלא בפגיעה באוזן עצמה.

11/11/2011 | 11:00 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום נופר בדיקת שמיעה אוביקטיבית - הBERA לא מסוגלת לבדוק ההפרעה בהבנת המילים. יש בדיקות סוביקטיביות שאשקול שתבצעי. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)