גבישים

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

19/08/2008 | 13:46 | מאת: נורית

שלום בת 50 לגבי תופעת הקריסטלים באוזן (BPPV) - היה לי התקף ראשון , קשה, עברתי פיזיותרפיה וזה חלף לאחר שבוע. 1. רציתי לשאול בכמה זמן מתפתחת הבעיה הזאת של הקריסטלים. האם זה משהו שנבנה לאורך שנים לאט לאט מצטברים קריסטלים לא טובים באוזן ואז מגיע "נקודת שבירה" שאז מגיע ההתקף או שיום אחד במכה אחת זזים קריסטלים ואז מגיע ההתקף? 2.לאחר שחלף לי ההתקף עקב טיפול פיזיותרפיסטי. האם יש משהו שאפשר לעשת כדי למנוע מכך לחזור? הפיזיותרפיסט המליץ על סדרת פגישות בהן ילמד אותי תרגלי שיווי משקל שונים לביצוע בבית כדי להחזיר את המערכת לאיזון. האם זה קשור ובאמת יכול להקטין את בעיית הגבישים מלחזור? תודה רבה!

19/08/2008 | 14:13 | מאת: נורית

שלום דר בעצם בשאלה הראשונה רציתי גם להבין האם מיד כשנכנסים הקריסטלים למקום החדש מתחילים הסחרחורות או שזה משהו נבנה בהדרגה שעוד ועוד נוספים ואז מגיע ההתקף במכה ? תודה

20/08/2008 | 22:02 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום 1.בממוצע החזרה של התופעה - ב15% במשך כ 3 שנים. 2.ניתן למנוע ע"י תרגילים שילמדו אותך במכון הוורטיגותרפי. ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)