סחרחורת כבדה בזמן המראה בטיסה

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

07/12/2008 | 10:07 | מאת: מלי

שלום ד"ר ובוקר טוב. רציתי להתייעץ בעניין כזה - כאשר אני טסה בהמראה אני מרגישה סחרחורת מאוד מאוד חזקה עד שהמטוס מתייצב - בזמן תנודות מסויימות של המטוס הסחרחורת ממשיכה אך פחות ופחות חזקה מההמראה. בנחיתה שוב אני מרגישה את זה אבל בשלבים כאשר הוא נוחת לאט לאט וזה גם מתגבר עד שהוא "על הקרקע".... בהתחלה היה לי מאוד קשה אך עם הזמן שאני טסה אני מתרגלת לזה כי אין ברירה וחיה עם זה. אך יש לציין כי בכל פעם שאני טסה אני חוששת ולחוצה מהתוצאה הזו כי אין לי שליטה על זה ודי מפחדת לטוס ..........אני לוקחת כדור הומופטי יממה לפני טיסה שהוא מרגיע בחילות וסחרחורת מכל נסיעה (טיסה, אוניה וכד'), אך זה לא עוזר לסחרחורת הנוראית הזו - למרות שהיא רק מספר דקות של ההמראה והנחיתה....... רציתי לשאול האם יש משהו להקלה - נ.ב. אף פעם לא עשיתי בדיקת איזון או משהו כזה אולי זה משהו אחר ואני לא יודעת ...האם ידוע על התופעה הזו? האם היא שכיחה? מה ניתן לעשות כדי להקל ? אשמח לתשובה במהירה. לפני הטיסה שלי לירח דבש..........

11/12/2008 | 08:49 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום יתכן והתופעה קשורה לשינויי לחץ באוזן התיכונה. הייתי מציע לנסות טיפות אף רגילות להורדת גודש לטפטף לאף מס' דקות לפני המראה או נחיתה לפתיחת המעבר בין לוע האף והאוזן התיכונה. אם לא יעזור אנא חיזרי לפורום. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)