וורטיגו תנוחתי.

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

12/04/2024 | 07:45 | מאת: ליר

היי, אשמח לעצות מה עלי לעשות 🙏🏼 אני בת 30ֶובדאכ בריאה , עברתי לא מזמן בירור מלא הכולל סיטי אמ אר איי בדיקת שמיעה של טנטון פועם לסירוגין באוזן שמאל לא הניב דבר. כרגע בהריון שבוע 25 . לפני כשבועיים לערך התחלתי להרגיש סחרור קל בעת הורדת הראש מטה לזמן רב כגון משחק בנייד , שאיבת הרצפה, שטיפת כלים.. ולפעמים קורה לי בהיפוך במיטה רק לצד שמאל שזו לדעתי באוזן הבעייתית. זה ממש שניה שתיים ועובר זו סחרחורת של כמה שניות וזה לא בטוחה אם סיבובי בגלל שזה עניין של שניות בודדות אלא סחרחורת כאילו הכל זז ומתייצב לאחר כמה שניות . אני כן סובלת בעברי כבר 15 שנה עוד מהתקפי ורטיגו אחת לכמה שנים שהיו מתחילים באמצע הלילה בשינה הכל היה מסתובב בצורה חזקה נעצר לאחר כמה שניות ואז נשארת לי תחושה של שיוט בערך שבועיים עד שחוזרת לעצמי, אף פעם לא אובחנתי, פעם אחת הייתי בפיזיו שהפיזיוטרפיסט אמר לי שלא רואה ניסטגמוס בעיניים לכן לא בטוח שזה קריסטלים (עשה לי תרגיל שהשכיב אותי כל פעם לצד אחר והרים במהירות כדי ליצור סחרחורות ובשמאל היתה לי סחרחורת חזקה מאודדדדדדדד וגם ההתקף הזה עבר לאחר בערך שבועיים) ביום יום שלי אני מוגבלת בתנועות נגיד בשכיבה על הגב לא יכולה לשכב ללא כרית משום שמקבלת סחרחורת, או שינה והישענות בתנוחות מסויימות גורמות לי לסחרחורות . יכולה לומר שאני בתקופה האחרונה עשיתי כמה תנועות ראש חריגות כמו הורדה והעלאה למעלה של הראש על מנת לבדוק אם יש לי סחרחורות כי פחדתי שיש לי.. האם יש מצב שזה גרם נזק? האם הריון והורמונים משפיעים על קריסטלים (אם זה באמת זה) ? מציינת שאני אמא ל2 ילדים קטנים מטפלת בהם כל היום ולא יכולה כרגע שוב ללכת לבדיקות שיוצרות סחרחורות כי לא יהיה מי שיטפל בילדים ברגע שאהיה מרותקת למיטה. האם התיאור שלי מתאים לנשירת קריסטלים? והאם הדבר יכול לעבור לבד? הגוף יפצה על הבעיה באוזן? האם המצב הזה יכול להיות הורמונלי קשור להריון? האם זה יעבור לי או שזה פשוט נתקע? האם זה יכול להיות ממקור צווארי ? אני באמת מבולבלת וחסרת אונים ומאוד מקווה שזה יעבור🥺

יכול להיות שמדובר ב-BPPV ("קריסטלים") לפי תאורך. טיפול פיזיותרפי יכול לקטוע את רצף האירועים ולהקטין את סיכויי החזרה. הצוואר אינו מקור לסחרחורת סיבובית.

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)