טינטון חזק באוניים וירידה בשמיעה

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

07/04/2024 | 14:46 | מאת: דוד

שלום ד"ר, אני בן 53, בריא בדר"כ. במשך הרבה שנים, עד לפני 15 שנה, סבלתי מנזלת עם תופעות לוואי איומות שנפסקו רק כשהפסקתי עם חלב פרה. מאז אני שותה רק חלב עיזים ואין בעיות. מאז יש לי נזלת רגילה כמו לכולם. בדרכ בנזלת יש לי לחץ באוזניים אני מנסה להזיז עם הלסת אבל זה אף פעם לא משתחרר. רק כשהנזלת (שהיום היא רגילה כמו כולם) עוברת הלחץ היה משתחרר לבד. לפני חודשיים וחצי היתה לי נזלת שהלחץ כן השתחרר כמעט לגמרי (כשהזזתי קצת עם השרירים) אבל כשהנזלת עברה התחיל לי רעש בתדר נמוך וגבוה באוזן ימין בעיקר וגם בתדר גבוה בשמאל. הרופא אאג נתן לי בדיקת שמיעה, שהראתה על ירידה בשמיעה, לקחתי פרידנזון במשך שבוע ומשהו וזה לא עזר. לאחר כמה שבועות התחיל להיות לי העלמות של הצפצוף וחוזר אחרי כמה זמן. לפני כמה ימים, היה יום שאינני יודע למה אבל הצפצופים לא היו כמעט, עשיתי בדיקה שמיעה וטימפנומטריה ו -BERA שהראו תקין. עכשיו הם חזרו וגם ממשיך השמיעה כפולה שאני שומע כמו הד בשתי האוזניים ונראה לי שאני שומע פחות טוב. הקולות כאילו באים מרחוק. למה זה קורה ומה ניתן לעשות לפתור את זה? תודה מראש

לפי תארוך רוב הסיכויים שמקור התלונות הוא בירידה בשמיעה. צריך לבדוק אם יש מקום להתאמת מכשירי שמיעה, שיכולים להקל על חלק מהסימפטומים.

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)