תוצאות ENG ובדיקת שמיעה

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

22/02/2024 | 15:41 | מאת: ארנון

שלום, אני בן 38. לאחר תאונת דרכים התחלתי לסבול מכאבי ראש חזקים, סחרחורות וצפצוף באוזן השמאלית. לפני כן הייתי בריא ולא סבלתי מהבעיות הללו. בבדיקת שמיעה שעברתי זיהו ירידה מינימלית עצבית משמאל. בנוסף עברתי בדיקת ENG והתוצאות שלה הם: בדיקת תנועתיות העיניים: הארכה בחביון התגובות הסקדיות : Saccade Test בדיקת סקדות תקין : Tracking Test בדיקת מעקב תקין : O.K.T בדיקה אופטוקינטית בדיקת קלוריות: (% )Fixation Index ( תגובה (מ/ש ימין חמים -25 שמאל חמים 19 ימין קרים 21 שמאל קרים -32 חולשת מבוך: 5 בצד ימין העדפה כוונית: 18 ימינה סיכום הבדיקה: ביצוע תקין של הבדיקות האוקולומוטוריות למעט בדיקת הסקדות. לא נירשם ניד עצמוני. לא נרשם ניד תנוחתי. לא נרשם ניד בתמרון ע"ש הולפייק. הבדיקה הקלורית בגדר התקין מה המשמעות של ירידה מנימלית עצבית משמאל בבדיקת השמיעה? מה המשמעות של בדיקת סקדות לא תקינה? האם התוצאות נותנות הסבר לבעיות מהם אני סובל?

הבדיקה שאתה מתאר תקינה כמעט לגמרי ומשמעותו צריכה להתברר בשילוב עם סיפור המקרה וממצאים בבדיקה הגופנית. מטופלים מדווחים על תחושות לאלו שלך לאחר תאונות, לעיתים גם ללא ממצאים משמעותיים בבדיקות העזר. יש לפנות בחזרה לרופא שהפנה אותך לבדיקה כדי להשלים את היעוץ.

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)