אי סבילות לרעש

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

20/11/2023 | 03:01 | מאת: ג.

שלום, יש לי שאלה שלא בדיוק עונה להגדרת הפורום אבל כן קשורה לרעש, אז אנסה אם אוכל כן לקבל תשובה כאן. מאז ומתמיד "סבלתי" מחושים מועצמים. זה בא לידי ביטוי בחוש הטעם (טועמי על) וכן גם בשמיעה. אנשים אף פעם לא הבינו איך אני מצליחה לשמוע שיחות רחוקות שהם לא שומעים כלום. זה לא היווה בעייה בעבר (לפעמים גם יתרון) אבל בשנתיים האחרונות זה התהפך ואני מרגישה שיש רעשים שאולי לאחרים ישמעו סבירים, אך אותי הם מטריפים. אני ממש סובלת מלשמוע רעש מהשכנים למעלה, או שמישהו מדבר חזק מחוץ לבית. זה נהיה כ"כ בלתי נסבל שזה הורס לי את החיים. משום מה אחרים פחות רגישים לזה כמוני ולא שמים לב לזה שאותי זה מקפיץ וגורם לי לעצבים. אני לא יודעת מה לעשות עם זה אבל ממש לא יכולה להמשיך לחיות עם זה. מה אפשר לעשות? תודה

את אכן מתארת תופעה של רגישות יתר/חוסר סבילות לרעש. יש לגשת לרופא אאג אל מנת לוודא שאין הפרעה באוזניים. אין טיפול ישיר בתופעה זו, אך לעיתים טכניקות התנהגותיות שונות יכולות לסייע.

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)