תופעות באוזן בעקבות טיפול שיניים

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

27/09/2023 | 21:46 | מאת: אביתר

שלום אני בן 56 הייתי אתמול בבוקר אצל רופא שיניים צעיר. טיפל בשן טוחנת עליונה אחרונה בצד ימין . פתח לי את הפה בצורה מאוד חזקה לעומת מה שאני מכיר בד"כ ואז הביא מכשיר שמטרטר מאוד חזק ואגרסיבית את השן עם רעש חזק. אחרי דקה פתאום הרגשתי שכל הראש שלי מסתובב ביקשתי להפסיק. עבר למכשיר עדין יותר. אציין שעברתי בחודשים האחרונים טיפולי שורש וסתימות אצל רופא אחר ולא היה לי חוויה כזאת. מאז עבר יום וחצי ואני מרגיש אטימות באוזן ימין. תחושת אטימות אבל בדיקת שמיעה באייפון יצא יחסית בסדר בערך מינוס 20 דיבי. כמו כן שומע שם את הדופק של עצמי וזה התגבר היום. הלכתי לנוח ולא מצליח להרדם בגלל ששומע חזק את הדופק. בנוסף קצת מרגיש פה ושם מתנדנד. אציין שלפני 15 שנה היה לי מאורע של BPPV באוזן ימין עם ניסטגמוס וזה היה בעקבות לקיחת תרופה. הייתי צריך כמה טיפולי אפלי בשבוע כדי שזה יחלוף. הטיפול שיניים גרם לדופק באוזן, קצת שיוטים ואטימות באוזן. מה דעתך? מה כדאי לעשות? תודה

תחושת אטימות יכולה להופיע גם בשל כאבים או הפרעה באזור סבי האוזן (למשל בשל שרירי לעיסה, שיניים ועוד). אתה לא מתאר סחרחורת מובהקת שמתאימה ל-BPPV אך ללא בדיקה פיזית לא ניתן לשלול זאת. המלצתי היא לגשת לבדיקת רופא אאג.

30/09/2023 | 12:52 | מאת: אביתר

תודה עברו 4 ימים מטיפול שיניים עם פתיחת פה חזקה ומכשיר רוטט מאוד חזק בשן עליונה אחרונה שזה בטח מרחק של 2-3 סמ מהאוזן הפנימית. יש מאז גם רעש טססס באוזן, גם דופק חזק פועם שבלילה מפריע לישון וגם תחושת "נדנוד" קלה. האם יכול להיות שהאוזן הפנימית נפגעה מהרטט במכשיר השיניים? אם כן זה פתיר או נזק בלתי הפיך? תודה רבה

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)