הצללה חלקית במסטואיד משמאל

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

15/09/2023 | 13:17 | מאת: משה

דר' יהב אורון שלום רב, בן 54, לפני כחודשים כאב חזק באוזן שמאח כנראה דלקת באוזן התיכונה, בבוקר ראיתי מעין טיפת דם על הכרית, ומאז תחושת אטימות באוזן זו ורעשי "טיקטוקים"(לא טינטון) רופאת א.א.ג הפנתה אותי דחוף לבדיקת שמיעה : אסימטריה קלה בספי AC בתדרים 8000 6000 הרץ, ב-MRI עצבים 7, 8 מסלול שמיעה תקין, *הצללה חלקית במסטואיד משמאל* שאלתי: אני כחודשיים לאחר האירוע, עדיין רעשי טיקטוקים , כמוכן ב-MRI הצללה חלקית במסטואיד משמאל, האם מדובר בנוזלים? האם יש טיפול לזה חוץ ממעקב בדיקת שמיעה? תודה רבה

קרוב לוודאי שאלו נוזלים שנשארו בתאי האויר שמאחורי האוזן לאחר דלקת או נוזלים שהצטברו באוזן. הם נספגים לאחר זמן, אך יכולים להמשיך ולהופיע בבדיקות דימות. אין דרך (ללא ניתוח משמעותי) ואין צורך לנקז אותם.

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)