בדיקת סיב אופטי יכולה לבדוק תעלה צרה?

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

05/09/2023 | 21:29 | מאת: הילה

שלום דר' יש לי רעש של פיצוצים קטנים באוזן שמאל, ושאני מפמפמת יש רעש של משהו שזז, בבדיקת אוטוסקופ ניראה עור התוף תקין , וגם בדיקת טימפנומטריה, בדיקת סיב אופטי יצא תקין. הביאו לי ספרי לאף, זה יכול לעזור? האם יכול להיות שיש לי תעלה צרה ובדיקת סיב אופטי לא תראה את זה ויש בדיקה אחרת שאפשר לעשות? תודה

אם יש גודש או נזלת בחלק האחורי של האף, כאלה שמפריעים לתעלה להתנקז - תרסיס יכול להועיל. לא ניתן להערית את קוטר התעלה באמצעות בדיקה בעזרת סיב אופטי, מכיון שאנו רואים רק את פתח התעלה,, וגם זו נמצאת בדר"כ במצב סגור. יש בדיקה שנקראת Eustachian Tube Function Test שמסייעת להעריך את תפקוד התעלה. אפשר לבצע אותה במכון שמיעה דוגמת זה שבאיכילוב.

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)