התקפי סחרחורות בשכיבה

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

23/08/2023 | 00:36 | מאת: שירן

המון שנים שיש לי התקפי סחרחורות, זה מגיע בפתאומיות ויכול להיות בכל סיטואציה אפשרית. למשל בזמן שכיבה על הגב אני מרגישה שמשהו נופל/משתחרר ממש לשנייה בראש ויש לי תחושת סחרחורת ואז שיוט ונעלם. וכל פעם חוזר והולך.. עשיתי המון בדיקות , הייתי אצל אף אוזן גרון וניורולוגיים ומה לא..ושללו כל בעיה אפשרית. זה ממש מעצבן ולא נעים להרגיש את הרגשה הזאת. מה זה יכול להיות? האם יכול להיות קשר למחלת הנפילה אולי התחלה שלה? לאן עוד אני יכולה לפנות בכדי לברר מה ההרגשה הזאת ולמה יש התקפים שלעיתים חזקים ומשבשים כמה ימים אחרי .

לרוב סחרחורת תנוחתית נובעת ממצב שנקרא BPPV ("קריסטלים", משקעים באוזן הפנימית שזזים ממקומם וגורמים לסחרחורת), אך יתכנו עוד אפשרויות. הדבר לא קשור למחלת הנפילה. יש לפנות לרופא אאג שעוסק בתחום של סחרחורת.

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)