כמה שאלות לגבי שאיבת נוזל מהאוזן התיכונה

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

16/08/2023 | 10:31 | מאת: ליאת

האם בזמן הניתוח יש כאב חד באוזניים? זה יכול לגרום לטינטון בגלל שיש חור בעור התוף? זה יכול לפגוע בשמיעה אם נשאר צלקת? זה יכול לפגוע בעצמות השמע? מודה על תשובתך :)

פעולת ניקור התופית מתבצעת בדר"כ בהרדמה מקומית כך שהיא לא אמורה לכאוב. כל פעולה באוזן יכולה לגרום לטינטון, אך הסיכוי לכך נמוך. צלקת בתופית לא גורמת לירידה בשמיעה ברוב המוחלט של המקרים. ניקור מבוצע ע"י רופא.ה אאג שמנקרים את התופית בלבד. הסיכוי לפגיעה בעצמות השמע קלוש.

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)