תת תגובתיות קלורית וסחרחורת

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

12/08/2023 | 23:59 | מאת: לילך

1. האם יש דבר כזה תת תגובתיות קלורית ללא חולשה קלורית? מה זה בעצם אומר? 2. האם ניתן לומר שפגיעה במבנים האוטולוטיים (sacule, utricle) קשורה לסחרחורת חמורה יותר? האם פגיעה כזאת שמלווה בסחרחורות של שעות קשורה יותר לסחרחורת ספונטנית ולא תנוחתית?

חולשה קלורית מחושבת ע"י היחס בין שתי האוזניים. לכן יכול להיות מצב בו יש תגובה ירודה של איבר שיווי משקל בלי שיהיה הבדל משמעותי ביחס לאוזן השנייה, או ששני הצדדים ירודים בתגובותיהם, ומשום כך אין הבדל ביניהם. פגיעה באיברים האוטוליטיים לא גורמת לסחרחורת קלה או חמורה יותר ביחס לפגיעה בחלקים אחרים של איבר שיווי המשקל, והיא יכולה להתבטא גם ללא קשר לשינוי תנוחה, למרות שבדר"כ זה המצב.

20/08/2023 | 01:26 | מאת: לילך

תודה על התגובה. האם הממצאים הבאים יכולים להוות עדות אובייקטיבית לסחרחורת ספונטנית קשה? בדיקת vng הדגימה חולשת מבוך דו צדדית. cVEMP לא הופק ב500 הרץ משמאל אך הופק ב1000 הרץ. oVEMP לא הופק משני הצדדים. אני שואלת במישור האובייקטיבי, במישור הסובייקטיבי ברור לי שהסחרחורת קשה כי בקושי קמתי מהמיטה חצי שנה. שואלת בגלל תביעת ביטוח. אודה לתגובתך, לילך

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)