פגיעה באוזן הפנימית

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

28/11/2022 | 15:16 | מאת: דוד

שלום, בחודש אפריל חוותי סחרחורת סיבובית קצרה וחלפה אך כמה ימים לאחר מכן הופיע לחץ באוזן וטנטון חלש שנשמע בשקט. מאז אותו אירוע הסחרחורת לא חזרה אך הלחץ באוזן הולך ובא במהלך היום מספר פעמים לפעמים חזק ולפעמים חלש בהסתכלות לטווח זמן מאז האירוע יש אכן שיפור תמידי והלחץ מועט ממה שהיה אך לא החלים לגמרי. הטנטון קיים לפעמים מורגש לפעמים לא. האם ייתכן שזה תחילתו של מנייר? או שמא וירוס באוזן הפנימית שהשאיר נזק שלוקח זמן עד שיחלים(עברו 7 חודש). בדיקת שמיעה שנעשתה כמה שבועות לאחר המקרה היתה תקינה לחלוטין. אודה לחוות דעתך

מחלת מנייר מאובחנת ע"י תעוד של התקפי סחרחורת המלווים בירידה בשמיעה ובטינטון. אם מדובר בהתקף אחד מוקדם לקבוע שזו אכן האבחנה. יתכן והיה זה אירוע של Vestibular Neuritis - אירוע בודד של ירידה בתפקוד איבר שיווי המשקל.

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)